مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اشتباهات تربيتي والدين يكي از مسائل مهم و حائز اهميت در فرزندپروري محسوب مي‌شود، بسياري از والدين به دليل آشنا نبودن با اصول فرزندپروري، اشتباهات تربيتي را انجام مي‌دهند كه مي‌تواند تاثير مخربي بر سلامت خانواده و فرزند داشته باشد. اگر فرزند شما نافرماني مي‌كند يا رفتارهاي خلاف هنجار جامعه انجام مي‌دهد بهتر است قبل از هرچيز نگاهي به اصول تربيتي فرزند خود بياندازيد و با اشتباهات تربيتي والدين آشنا شويد. مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد بهترين روش را انتخاب نماييد.

منبع: اشتباهات تربيتي والدين | 12 اشتباه رايج تربيتي

رايج ترين اشتباهات تربيتي والدين

خيلي از والدين بدون آن كه بدانند و يا به رسم روش هاي گذشتگان شان اشتباهاتي در تربيت كودكان دارند. كودكي دوره حساسي است كه والدين بايد نسبت به تمامي رفتارها، واكنش ها، حرف هاي خودشان در حضور فرزندان هشيار باشند. بنابراين به همه والدين توصيه مي شود تا براي پيشگيري از مشكلات آتي حتما آموزش هاي لازم در خصوص كودكان و تربيت آن ها را ببينيد. در ادامه به شايع ترين اشتباهات تربيتي والدين اشاره كرده ايم.

❌ تنبيه فيزيكي و جسماني اشتباهات تربيتي والدين

بسياري از والدين در شرايطي كه فرزندشان نافرماني مي‌كند يا به اصطلاح به حرفشان گوش نمي‌دهد، به عنوان اولين راه حل از تنبيه فيزيكي يا جسماني استفاده مي‌كنند. كودكان يا نوجواناني كه كتك مي‌خورند و تنبيه بدني و جسماني مي‌شوند معمولا رفتارهاي خصمانه و انتقام جويانه را از خود نشان مي‌دهند.

به ياد داشته باشيد كه تنبيه بدني هيچگاه و در هيچ شرايطي نتيجه مطلوبي نمي‌دهد. ممكن است در كوتاه مدت باعث شود تا فرزندتان از شما اطلاعت كند اما در بلند مدت آثار مخربي به وجود مي‌آورد كه مي‌تواند تمام مشكلات حل نشده از قبل را هم بدتر كند.

❌ بزرگنمايي مشكلات

يكي از مشكلات رايج والدين اين است كه رفتارهاي فرزند خود را بسيار اغراق آميز نشان مي‌دهند، به عبارت ديگر يك رفتار شيطنت آميز كودك را فاجعه بار در نظر مي‌گيرند و به كودك خود برچسب مي‌زنند. يا حتي يك رفتار ساده مانند غذا نخوردن همراه با والدين و مواردي از اين قبيل را بسيار اغراق آميز و فاجعه بار نشان مي‌دهند و احساس مي‌كنند كه كنترل مشكل از دستشان خارج شده و كودك هميشه بايد گوش به فرمان آن‌ها باشد.

همچنين بسياري از والدين به دليل اين فاجعه انگاري و بزرگ نمايي مشكلات كودك خود را بسيار تحت كنترل قرار مي‌دهند كه اين مسئله باعث مي‌شود كودك سرخورده شود و هيچ اختيار عملي از خود نشان ندهد.

❌ انتظار بيش از حد از توانايي‌هاي فرزند از اشتباهات تربيتي والدين

مي‌توان گفت امروزه بسياري از والدين انتظار بيش از حدي از توانايي‌هاي فرزند خود دارند. فرزند خود را دائم با ديگران مقايسه مي‌كنند، و توانايي‌ها و پيشرفت‌هاي ديگران را به رخ فرزند خود مي‌كشند. اين يك اشتباه بسيار رايج است. والدين بايد در نظر داشته باشند كه هر فرزند، توانايي و مهارت خاص خودش را دارد، نبايد فرزندي در فاميل يا آشنايانشان را با فرزند خود مقايسه كنند. به عبارت ديگر فرزند نبايد ابزاري براي رسيدن به آرزوهاي والدين باشد.

براي مثال والدين كمال گرا حتي در مورد پوشش فرزندشان سخت گيري هاي به خصوصي مي‌كنند. آن ها ست بودن، تميزي و حتي عطر زدن را براي كودك زير 6 سال خود ضروري مي‌دانند.

❌ تهديد كردن و خط و نشان كشيدن

والديني كه حوصله كمتري در تربيت فرزند دارند و با اصول فرزندپروري آشنايي ندارند هميشه براي اينكه فرزند حرف گوش كن و ساكتي داشته باشند از تهديد و خط و نشان كشيدن استفاده مي‌كنند. به طوريكه هر رفتار كودك را سركوب مي‌كنند و او را تهديد مي‌كنند. بايد گفت تهديد كردن كودك هيچگاه نتيجه مطلوبي ندارد و هميشه در بلندمدت شرايط را بسيار بدتر از وضعيت فعلي مي‌كند.

به عنوان كلام آخر بايد گفت كه والدين با تهديد‌هاي مداوم و پيوسته خود فقط استرس فرزند خود را بيشتر مي‌كنند. همچنين تهديد كردن بدون نشان دادن پيامدهاي رفتار نامطلوب فرزند باعث مي‌شود تا او به حرف والد خود توجهي نداشته باشد و اين مسئله باعث مي‌شود كه بيشتر به رفتار سابقش ادامه دهد.

❌ عدم تفاهم در مورد مسائل از اشتباهات تربيتي والدين

پدر و مادر هر كدام از خانواده هاي متفاوت و گاه با ديدگاه هاي تربيتي متضاد حال با هم يك خانواده را شكل داده اند. پس تفاهم آن ها در مورد روش تربيتي نيز نوعي چالش محسوب مي شود. عدم حل اين تعارضات بزرگترين اشتباهات تربيتي والدين مي باشد. كودك در چنين شرايطي دچار دوگانگي هاي پي در پي خواهد شد. اين روند شخصيت او را متزلزل كرده و نتايج منفي زيادي در پي خواهد داشت.

❌ شانه خالي كردن پدر يا مادر در رسيدگي به كودكان

متاسفانه يكي از شايع ترين اشتباهات تربيتي والدين شانه خالي كردن يكي از والدين (به خصوص پدر) در رسيدگي به امور فرزندان است. در اين شرايط كودك تنها توجه و محبت يكي از والدين را دريافت مي كند. شايد در يك نگاه سطحي اتخاذ يك روش تربيتي مناسب تر باشد؛ اما اين وضعيت باعث ايجاد طرحواره هاي ناسازگار در كودك شده و در سنين بالاتر رابطه والد فرزندي را دچار خدشه خواهد كرد.

❌ درست تشخيص ندادن مشكل از اشتباهات تربيتي والدين

يكي ديگر از رايج ترين اشتباهات تربيتي والدين عدم تشخيص اصل مشكل است. در اين وضعيت راهكار و واكنش هاي والدين نامتناسب با شرايط بوده و كودك را از نسبت به درك و حل مساله نااميد مي كند. شما با رفتار عجولانه و بدون بررسي دقيق مشكل، رفتاري مشابه را به فرزندتان ياد داده ايد و از طرف ديگر به او احساس مهم نبودن داده ايد.

❌ لقب دادن به كودك

برچسب زدن و دادن القاب به كودكان نيز از اشتباهات تربيتي والدين است. بچه لوس، ننر، مثل فلاني باز رفتار كردي، كله پوك، خپل، تپلو و… همگي نه تنها در خودباوره كودك تاثير دارد، بلكه ارتباط شما با او را نيز تحت تاثير قرار مي دهد.

❌ اشتباهات تربيتي والدين | مسائل پيش پا افتاده را جدي مي گيرند

خيلي اوقات مي بينيم كه والدين به جاي تمركز بر مسائل جدي كودكان، به مسائل پيش پا افتاده اي مثل گذاشتن ليوان روي ميز به جاي زمين تاكيد دارند. شما به عنوان والد مسائل مختلف را بايد به فرزندتان آموزش دهيد، اما رسيدگي به نيازهاي جسمي و رواني خاص فرزندتان نيز نبايد فراموش شود. عدم توجه به مسائل جدي كودكان به آن ها احساس درك نشدن مي‌دهد

❌ گوش ندادن به كودك

يكي ديگر از رايج ترين و آسيب زا ترين اشتباهات تربيتي والدين ، گوش ندادن آن ها به حرف هاي كودك است. كودكان سالم درباره تخيلات، خاطرات، عروسك ها، بازي ها، دوستان و غيره مربوط به خودشان علاقه به حرف زدن دارند. والدين با گوش دادن به آن ها درس هاي زيادي مثل همدلي، نحوه ارتباط، صبوري و چگونه حرف زدن مي‌دهند. كودكي كه والدين به حرف هايش گوش مي دهند، دچار احساس تنهاي نشده و هميشه والدينش را امين ترين افراد در زندگي خواهد دانست.

❌ بي توجهي و ناديده گرفتن كودك از اشتباهات تربيتي والدين

بسياري از توانايي هاي حركتي، جسماني و شناختي در كودكان شكل نگرفته و آن ها براي رشد نياز به توجه و مراقبت شما دارند. پس ناديده گرفتن كودك در سطوح مختلف مي‌تواند رخ دهد. بي توجهي به تغذيه، محبت نكردن، وقت نگذاشتن، تنها گذاشتن و آموزش ندادن كودك همگي در اين دسته قرار مي گيرند. ناديده گرفتن مي تواند از ساير اشتباهات تربيتي والدين آسيب زا تر باشد. چرا كه هيچ چيز نمي‌تواند آن را جبران كند.

❌ دادن گوشي همراه به كودكان

يكي از جديدترين اشتباهات تربيتي والدين دادن تلفن همراه به كودكان شان است. متاسفانه والدين به هيچ كدام از هشدارهاي متخصصان توجهي نكرده و براي آسايش خود هم كه شده گوشي همراه شان را به كودك ميدهند. استفاده از گوشي همراه در سنين مختلف آسيب هاي مختلفي بر جاي مي گذارد.

نقش مشاوران در رفع اشتباهات تربيتي والدين

والدين موظف اند هنگام فرزند آوري درباره چگونگي رشد و تربيت او نيز مطالعه و پرسجو كرده تا بتواند در اين مسير به درستي عمل كند. شما براي اين منظور مي توانيد كتاب هايي در حوزه تربيت كودك و نوجوان مطالعه نماييد. دريافت خدمات مشاوره در جهت يادگيري و رفع مشكلات نيز بسيار موثر است. متخصصان كودك نيز شما در خصوص نيازها و شيوه هاي تربيتي مناسب راهنمايي خواهند كرد. پس در اين خصوص به طور قطع مي‌توانيد به مشاوران كودك و نوجوان اعتماد كنيد.

سخن آخر

خواسته يا ناخواسته هر والدي ممكن است دچار اشتباهاتي شود. اشتباهات تربيتي والدين نيز اغلب ناخواسته و از روي ناآگاهي است. هيچ والدي دوست ندارد كه به فرزندش آسيبي وارد كند. اما تلاش در جهت اين خواسته نيز از وظايف پدر و مادري است. شما نيز اگر در اين خصوص ابهاماتي داريد و يا آموزش نديده ايد، حتما براي رفع اشتباهات تربيتي والدين با شماره هاي درج شده تماس گرفته و با متخصصان كودك مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اشتباهات تربيتي والدين مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سوالات متداول

فحاشي كردن و داد زدن چه تاثيري در تربيت كودك دارد؟

نسبت دادن برچسب‌هاي نادرست مانند دست و پا چلفتي، احمق، بي‌عرضه و… به كودكان باعث مي‌شود تا آن‌ها مشكلات عاطفي و رفتاري شديدي را تجربه كنند.همچنين رفتارهاي پرخاشگرانه از سوي والدين باعث مي‌شود تا امنيت رواني فرزند به خطر افتد كه نتيجه آن افزايش اضطراب و افسردگي در فرزند است. همچنين برخي فرزندان به جاي اينكه افسرده يا مضطرب شوند رفتار پرخاشگرانه والدين را تقليد مي‌كنند و خودشان هم به صورت پرخاشگرانه به محيط و اطرافيان پاسخ مي‌دهند.

آيا لوس كردن كودك از اشتباهات تربيتي است؟

در سال‌هاي اخير به دليل رشد تك فرزندي در خانواده‌ها بسياري از والدين كودك خود را به اصطلاح لوس به بار مي‌آورند و هيچ محدوديت و قانوني براي مديريت رفتار فرزند خود در نظر نمي‌گيرند. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه به همان اندازه كه رفتارهاي خشونت آميز با فرزند عواقب منفي در بر دارد، رفتارهايي كه منجر به لوس كردن فرزند مي‌شود هم عواقب منفي در بر دارد. به عبارت ديگر والدين نبايد بسيار سخت‌گير و يا بسيار آسان‌گير باشند. بهترين روش تربيت فرزند رعايت حد تعادل است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اشتباهات تربيتي والدين | 12 اشتباه رايج تربيتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/10  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب